Wat is een Token Sale?

Een token sale is een steeds populairdere vorm van crowdfunding die meestal wordt gebruikt door start-ups om financiering te krijgen voor de ontwikkeling van een product of dienst. Mijn Vastgoed™ houdt een token sale voor de ontwikkeling van het online platform.

Een token sale is te vergelijken met een beursgang van een bedrijf waarbij aandelen worden uitgegeven. Mijn Vastgoed™ geeft dividend tokens uit. Deze tokens geven recht op dividend dat wordt uitgekeerd door de vennootschap mijn-vastgoed.nl B.V. De dividendtokens moeten niet verward worden met de vastgoedtokens/blockchaintokens op het online platform.

Waarom een Token Sale

De token sale maakt het investeren in de start-up Mijn Vastgoed voor iedereen mogelijk. Bijkomend voordeel voor de investeerders is dat de dividend tokens al snel te verhandelen zijn op een crypto exchange. Daarbij kan elke investeerder kiezen om de tokens vast te houden of deze op ieder moment te verkopen. Naarmate het vertrouwen en de feitelijke uitkeringen van dividend groeien zal de vraag naar de dividendtokens toenemen en zal de dividend token meer waard worden. Mocht deze groei uitblijven dan zal ook de waardegroei van de tokens achterwege blijven.

Wat zijn de voordelen van een Token Sale?

Naast dat de token sale het investeren in de start-up voor iedereen mogelijk maakt zijn de dividendtokens ook in een vroeg stadium te verhandelen. Het verhandelen gebeurt op een crypto exchange. Zo kan elke investeerder kiezen of hij/zij de tokens wil houden om dividenduitkeringen te krijgen of de tokens al in een vroeg stadium wil verkopen wanneer het vertrouwen in mogelijk dividend – en daarmee de koers van de token op de exchanges – toeneemt.

Hoe kan ik Tokens kopen?

Tokens kunnen vanaf 1 mei 2018 aangekocht worden op de website en kunnen betaald worden met Euro’s (IDEAL) of met Ethers. Bij aankoop wordt u via een online formulier begeleid tot aan de betaling.

U ontvangt uw tokens in een Ethereum compatible wallet. Mocht u hier niet bekend mee zijn kunt u ervoor kiezen om tijdens het bestelproces te kiezen voor onze aanvullende service (gratis). Zie de vraag hieronder: ‘ik heb geen verstand van cryptotokens, kan ik meedoen?’

Kan ik tokens kopen met euro's (IDEAL)?

Ja absoluut. Onze dividend tokens kunt u aankopen met Euro’s. Wij maken gebruik van een betaalprovider die voorziet in betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, bankoverschrijving, creditcardbetaling en betaling per mobiele telefoon.

Vanaf welke bedrag kan ik deelnemen aan de Token Sale?

U Kunt deelnemen vanaf een bedrag vanaf EUR 250 of ETH 0.75

Zijn er nog kosten verbonden aan het aankopen van de Tokens?

Nee, Mijn Vastgoed rekent geen kosten voor het aankopen dividendtokens.

Ik heb geen verstand van cryptotokens, kan ik meedoen?

Tijden ons bestelproces kunt u kiezen voor onze aanvullende service (gratis). Dat betekent dat wij voor u een online wallet (portemonnee) aanmaken waarin u de tokens kunt ontvangen. Vervolgens sturen wij uw aangekocht dividend tokens naar uw online wallet. U ontvang van ons binnen 3 dagen uw inloggegevens van uw wallet. Tevens ontvangt u een uitleg hoe u uw tokens zo veilig mogelijk kunt bewaren.

Hoe bewaar en ontvang ik mijn Tokens?

In een Ethereum compatiblewallet. Die heeft u al, maakt u aan of u maakt gebruik van onze aanvullende service (gratis) om een wallet aan te maken.

MyEtherWallet (no download needed)

MetaMask (Firefox and Chrome browser addon) Recommended
Mist (Desktop)

Parity (Desktop)
imToken (iPhone)
imToken (Android)
Trust(iPhone)
Trust(Android)
Cipher(iPhone)
Cipher(Android)

Is de token sale een ICO?

Ja, een dergelijke token sale wordt soms ook wel ICO genoemd. Feitelijk doen wij niets anders dan bepaalde rechten uitgeven via crypto-tokens/crypto-coins.

Zijn de dividendtokens verhandelbaar?

De dividendtokens zullen na de public sale verhandelbaar zijn op gerenommeerde crypto exchanges.

Kunnen de Tokens worden gebruikt op het toekomstige online platform?

Nee, de dividendtokens moeten niet verward worden met de vastgoedtokens voor het online platform. De tijdens de token sale uitgegeven dividendtokens geven recht op dividend uit toekomstige bedrijfsvoering van mijn-vastgoed.nl B.V. De vastgoedtokens voor investering in individuele beleggingswoningen via het online platform kunnen later aangekocht worden.

Hoe wordt de waarde van de Token bepaald?

De waarde van tokens wordt bepaald door de vraag en aanbod. Naarmate het vertrouwen in Mijn Vastgoed™ groeit zal de vraag naar de dividendtoken toenemen en daarmee de prijs stijgen. Dit vertrouwen zal deels afhankelijk zijn van de mate en snelheid waarmee Mijn Vastgoed winst zal weten te genereren en deze winst als dividend zal uitkeren.

Wat is het maximaal uit te geven aantal tokens?

De token sale heeft een soft cap van EUR 450.000 en een hard cap van EUR 3.000.000, wat betekent dat er minimaal EUR 450.000 opgehaald moet worden wil de token sale succesvol zijn. Er kan met de token sale maximaal EUR 3.000.000 opgehaald worden voordat alle tokens vergeven zijn. Het maximaal aantal uit te geven tokens zijn 100.000.000.

Welke risico's loop ik als investeerder?

Een investeerder loopt natuurlijk altijd risico. Bij de beoordeling van een investering in Mijn Vastgoed™ zijn de volgende aspecten relevant:

– Als de soft cap (450.000 euro) voor de token sale niet gehaald wordt krijgt elke investeerder zijn/haar geld terug.

– De uitgegeven tokens geven recht op dividend, dit in tegenstelling tot ICO’s waarbij de tokens vaak een onduidelijke waarde of doel hebben.

– De vastgoed markt heeft zich al lang bewezen als goede investering. Wij maken het investeren in vastgoed alleen toegankelijker en makkelijker.

Voor een verdere uiteenzetting van de risico’s verwijzen wij naar het AFM informatiedocument aanwezig op de website.Dit informatiedocument helpt beleggers om de kosten, risico’s en het rendement van de belegging beter te begrijpen. Dit informatiedocument is eveneens verstrekt aan de AFM.

Wat is de doelgroep van deze Token Sale?

De doelgroep is voornamelijk Nederlanders van 18 jaar en ouder. Participatie in de token sale is geschikt voor die personen die  de bschikbare informatiedocumenten (o.a dit informatiedocument AFM en de whitepaper) en de overige informatie beschikbaar op de website zorgvuldig hebben gelezen, kennis hebben genomen van de inhoud en zichzelf voldoende hebben geinformeerd met betrekking tot de risico’s van het product en de volledige inhoud eran en, waar nodig, onafhankelijka advies in winnen teneinde zich een afgewogen oordeel te vormen omtrent de risico’s verbonden aan de aankoop van deze dividendtokens.

Voor wie is deze Token Sale niet geschikt?

Voor personen die geen kennisnemen van de beschikbare informatiedocumenten, om zichzelf voldoende op de hoogte te brengen van het initiatief en zijn doelstellingen, mede betrokken risico’s omtrent de aankoop van dividentokens.